Winkelen in Roermond

Roermond is een gezellige en mooie stad in het midden van Limburg. De stad biedt een hoop bezienswaardigheden en historisch cultureel erfgoed. Ook is er veel te doen op cultureel gebied en kun je er uitstekende uitgaan. Roermond is al met al een veelzijdige stad. Ook op het gebied van winkelen is Roermond een leuke en afwisselende stad. Er is een groot winkelcentrum dat Designer Outlet Center Roermond heet net buiten het centrum. En ook in het centrum zijn volop winkels te vinden. In deze tekst gaan we het hebben over de verschillende winkelgebieden in Roermond.

Winkelen in het centrum van Roermond

Een bezoek aan het centrum van Roermond is een hele belevenis. In het centrum van Roermond vind je namelijk een hoop monumentale panden, veel verschillende soorten horeca en niet te vergeten een afwisselend aanbod van allerlei soorten winkels. Een voordeel dat Roermond biedt ten opzichte van andere steden is een zeer compact centrum. Alle winkels bevinden zich op loopafstand van elkaar en ook het Designer Outlet Center Roermond is lopend bereikbaar. Waar Roermond zich ook onderscheid van andere steden is in het winkelaanbod. Er zijn een stuk minder ketens dan in de meeste andere steden in ons land. Dit zorgt voor een meer verassend en afwisselend winkelaanbod.

Het centrum van Roermond is bijna helemaal voetgangersgebied. Je kunt dus lekker over straat slenteren zonder goed op te letten. De verschillende winkels in het centrum liggen enigszins verspreid door het centrum van de stad. Omdat er weinig filialen van grote ketens zijn, domineren boetiekjes en specialisten het straatbeeld in het centrum van Roermond. Deze zelfstandige ondernemers hebben allemaal hun eigen specialiteit en hebben service en vakmanschap voorop staan. Al met al zullen de winkels in Roermond je dingen bieden, die je nergens anders in Nederland vindt. Het winkelaanbod in Roermond is dus met recht uniek.

Toch zijn er ook ketens aanwezig in het centrum van Roermond. Deze ketens zijn een welkome afwisseling met de boetiekjes omdat ze het totaalpakket aan winkelaanbod completeren. Een aantal van de grote filialen vindt je op de Varkensmarkt en Steenweg. In dit gezellige winkelgebied vindt je onder andere de H & M, Douglas, ICI Paris en C & A. Een ander belangrijk winkelgebied is het Roercenter aan de Neerstraat. Dit is een overdekte winkelstraat met een supermarkt, horeca en wat andere winkels. Ook is hier een parkeergarage aanwezig.

Op donderdagavond kunt u in de hele binnenstad van Roermond shoppen. Het is dan koopavond en de winkels gaan pas om 9 uur in de avond dicht. Vervolgens gaan veel mensen de kroeg in waardoor het in de hele stad gezellig is op donderdagavond. Steeds meer winkels zijn ook op zondag geopend, maar dit geldt nog lang niet voor alle winkels. In ieder geval zijn de meeste winkels in het centrum de eerste zondag van de maand open. Na het winkelen kun je de rest van de middag of avond spenderen in een van de vele horecazaken in het centrum van Roermond.

Op verschillende plaatsen in het centrum van Roermond vindt je bovendien markt. Op het Munsterplein is er bijvoorbeeld iedere woensdag van half 10 ‘s ochtends tot half 4 in de middag een markt. Ook op de Markt voor het stadhuis is een wekelijkse markt. Deze markt wordt op zaterdag gehouden van 9 uur ‘s ochtends tot 4 uur ‘s middags.

Winkelen in Designer Outlet Center Roermond

Wanneer je van winkelen houdt is een bezoekje aan het Designer Outlet Center Roermond een absolute must. Dit is namelijk het grootste winkelcentrum van de hele Benelux. Het is geopend door het Britse bedrijf McArthurGlen Designer Outlets. Dit is op dit moment de marktleider in Europa op het gebied van Designer Outlets. Ze begonnen met dit concept in het jaar 1995. Het voordeel aan het shoppen bij dit soort Designer Outlets is dat ze het hele jaar flinke korting bieden. Op het gebied van de wat duurdere merken levert shoppen in dit soort winkels namelijk een besparing op van 30 tot 70 procent.

De hele ervaring van het winkelen in Designer Outlet Center Roermond is gericht op een optimale beleving. Zo kun je bijvoorbeeld hulp krijgen in verschillende talen zoals Engels, Duits en natuurlijk Nederlands. Wanneer je tijdens het winkelen vermoeid raakt kun je even gaan zitten in een van de vele cafés en restaurants. Je hebt bovendien gratis draadloos internet in het winkelcentrum. Als je vroeg wilt beginnen met winkelen kun je hier bovendien een ontbijt krijgen.

In dit winkelcentrum vind je meer dan 200 verschillende winkels. Bijna alle grote merken van vandaag de dag zijn vertegenwoordigd in Designer Outlet Center Roermond. Voor sportspullen kun je bijvoorbeeld bij de winkels van Adidas, Nike en Puma terecht. Als je op zoek bent naar de wat luxer kledingmerken kun je terecht bij Polo Ralph Lauren, Gucci of Burberry. Voor ieders wensen is er wel iets te vinden in dit mooie winkelcentrum.

De openingstijden van het Designer Outlet Center in Roermond zijn zeer ruim. Doordeweeks van maandag tot en met vrijdag gaat het winkelcentrum om 10 uur in de ochtend open en om 8 uur ‘s avonds dicht. In het weekend gaat het Designer Outlet Center in Roermond een uur eerder open. Je kunt het winkelcentrum vinden aan de Stadsweide 2 in Roermond. Met 3600 parkeerplaatsen hoef je bovendien niet bang te zijn dat je jouw auto niet meer kwijt kan. Vanaf het treinstation en centrum van Roermond is het Designer Outlet Center Roermond echter ook prima te voet bereikbaar.

Het gebouw waarin het Designer Outlet Center Roermond is gevestigd, heeft een geheel eigen verhaal. Het winkelcentrum bevindt zich namelijk in een oude legerkazerne. Deze kazerne is de voormalige Ernst Casimirkazerne.

Deze kazerne werd in 1939 opgericht om de grens met Duitsland te bewaken. Er zaten eerst grensbataljons in gevestigd in de kazerne maar al een jaar later bezette de Duitse Wehrmacht deze kazerne. In 1992 verliest de kazerne zijn functie waarna in 2001 het Designer Outlet Center Roermond haar deuren opent. Dit was het eerste outlet center voor merkproducten in heel Nederland.