Roermond infrastructuur

Roermond is een leuke stad die zeker een bezoekje waard is. Het historische centrum kent een hoop leuke gebouwen, pleinen en straatjes. De historie van Roermond als oude Hanzestad is hier nog goed zichtbaar. Ook is er volop keuze qua winkels in Roermond, van kleine boetiekjes tot een geweldig winkelcentrum als Design Outlet Center Roermond. Op uitgaansgebied is er ook veel te beleven in deze gezellige stad. Genoeg te beleven dus in Roermond, maar hoe kom je er eigenlijk? In deze tekst zullen we de infrastructuur van Roermond bespreken.

Auto

Met de auto is Roermond uitstekend te bereiken, het ligt namelijk aan verschillende doorlopende wegen. De grootste weg is de snelweg A73, deze loopt richting het noorden naar Venlo en Nijmegen. Naar het zuiden sluit deze weg aan op de A2 die naar Maastricht leidt. Er zijn ook een aantal provinciale wegen die naar Roermond leiden. De N280 vormt de verbinding met Weert in het westen en met Duitsland in het oosten. De N293 sluit aan op de A73 en leidt de andere kant op naar Heinsberg. De N271 tenslotte verbindt Roermond met Echt in het zuiden en richting het noorden met Venlo.

Op gebied van parkeren is er ook voldoende ruimte in Roermond. Bij het Designer Outlet Center Roermond is ruimte voor maar liefst 3600 auto’s. Daarnaast zijn er drie openbare parkeergarages in het centrum van Roermond. In de komende jaren zal hier waarschijnlijk een vierde bijkomen aan de achterkant van het station. Deze zou aan 600 auto’s plaats moeten kunnen bieden.

Openbaar vervoer

Ook met het openbaar vervoer is Roermond goed te bereiken. Zo is er bijvoorbeeld een treinstation dat op loopafstand van het centrum ligt. Op station Roermond stopt ieder kwartier een sneltrein richting Maastricht en Heerlen naar het zuiden en Eindhoven en Utrecht naar het noorden. Ook stopt er ieder half uur een stoptrein richting Sittard en richting Nijmegen en Venlo. De lijn Nijmegen – Venlo -Roermond zal de komende jaren sterk verbeterd worden en uiteindelijk bereden worden door elektrische treinen. Een deel van de plannen is dat het spoor tussen Nijmegen en Roermond wordt verdubbeld. Ook het station van Roermond zal snel verbeterd worden.

Ook met de bus is Roermond goed te bereiken. De stadsbussen hebben bijna allemaal als begin en eindpunt het treinstation van Roermond. Ook zijn er een hoop streekbussen die rijden naar plaatsen als Echt, Weert en Venlo. De busdiensten worden op dit moment uitgevoerd door Arriva.

Winkelen

De goede bereikbaarheid was een van de redenen voor het Britse bedrijf McArthur Glen om een outlet centrum in Roermond te openen. De komende jaren zal ook dit outlet centrum flinke verbeteringen en uitbreidingen ondergaan. Op 12 april 2017 kondigde McArthurGlen aan dat er maar liefst 50 extra winkels bij zullen komen in Designer Outlet Center Roermond. Deze uitbreiding moet niet alleen zorgen voor een nog grotere toestroom van klanten naar Roermond. Het moet ook ruim 600 nieuwe banen voor de bevolking van Roermond opleveren. De nieuwe winkels zullen passen binnen het bestaande plaatje van het winkelcentrum. Goede en mooie merken tegen zeer scherpe prijzen.