Retailpark Roermond

Het Retailpark Roermond is een heel groot winkelcentrum in Roermond. Naast het grote winkelaanbod is het gebouw ook heel mooi om te zien. Mede daarom hebben wij deze pagina geschreven. We zullen een beschrijving geven van dit Retailpark. Uiteraard zullen we hiervoor ook aangeven wat voor winkel je allemaal kunt vinden in het Retailpark, en wat je er nog meer zou kunnen doen.

We zullen beginnen met het vertellen van de korte geschiedenis van het Retailpark Roermond. In de 21e eeuw werd het Retailpark in Roermond gebouwd. Het idee van het park was om een zo groot mogelijk centrum te maken vol met handige winkels en horeca. Dit moest allemaal in een heel mooi hoesje. Daarom is het gebouw van dit Retailpark ook zo indrukwekkend. Je ziet het Retailpark al van een grote afstand.

De architectuur

Retailpark Roermond is een groot winkelcentrum dat volledig is ontworpen door NIO-architecten. Dit architectenkantoor is heel erg bekend in Nederland, en het is niet raar dat de gemeente Roermond heeft gekozen voor dir bureau. Het heeft een heel apart design. Er wordt gewerkt met grote lampen die een heel speciaal effect geven aan het hele gebouw. Alle winkels die momenteel in het winkelcentrum zitten hebben een hele mooie plek gekregen in het gebouw.

Dit heeft te maken met het feit dat de architect wilde dat alle winkels graag zouden willen komen naar het Retailpark. Hierdoor zijn de grote winkelketens van Nederland naar het winkelcentrum gekomen. In dit Retailpark kun je zelfs een Albert Heijn XL vinden. Deze extra grote Albert Heijn vind je slechts op enkele plekken in Nederland. Hier zijn speciale aanbiedingen voor de klanten.

De bereikbaarheid

Retailpark Roermond ligt buiten de stad zelf. Wel is het zo dat je het Retailpark heel makkelijk kunt bereiken. Zowel met de auto, de fiets als het openbaar vervoer kun je gemakkelijk bij het park komen. Vanaf de snelweg ben je binnen enkele minuten in het park. Over je auto parkeren hoef je je ook geen zorgen te maken. Er zijn meer dan 1200 parkeerplaatsen waar je je auto kwijt kunt. Een groot deel van deze parkeerplaatsen is ook nog eens overdekt, zodat je makkelijk en droog de winkels kunt bereiken.

Als je met de bus naar het Retailpark Roermond wil kun je ervoor kiezen om vanaf het centraal station Roermond te gaan. Je kunt 2 keer per uur met de bus gaan vanaf dit station. Ook vanuit Venlo kun je met de bus gaan. Dit is echter wel een stuk langer. Vanuit Roermond ben je in 10 minuutjes van het station bij het winkelcentrum.

Winkels

In het winkelcentrum Retailpark Roermond kun je allerlei verschillende winkels vinden. Een Albert Heijn, een Blokker en een Mediamarkt zijn bijvoorbeeld allemaal te vinden in dit park. Je kunt dus uren spenderen in dit winkelcentrum om alles te kopen wat je maar wil. Het is helaas niet mogelijk om veel kleren te kopen in Retailpark Roermond. Daarvoor kun je beter naar het outletcentrum gaan. Dit is namelijk het andere grote winkelcentrum dat je kunt vinden in Roermond.

Horeca

Ook voor een hapje en een drankje kun je zeker naar het Retailpark komen. Je kunt hier lekker lunchen, dineren of een snelle vette hap halen. Echt romantisch dineren kun je niet echt doen in Retailpark Roermond, maar er zit wel een wok restaurant waar je een avondmaaltijd kunt consumeren. Als je even snel wat wil eten kun je naar een van de fastfood restaurants gaan. Er zit namelijk een Burger King, een KFC en een snackbar. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over dat je mogelijk gaat verhongeren tijdens het shoppen! Een lekker ijsje halen kan je doen in de speciale Ola winkel.

Het Retailpark in Roermond is 7 dagen per week geopend. Je kunt dus ook op je luie zondag lekker naar dit winkelcentrum. Niet alle winkels zijn alle dagen open, maar het merendeel wel. Op de site van het winkelcentrum kun je uiteraard alle openingstijden van de verschillende winkels en horecazaken vinden.

Er wordt regelmatig met leuke acties gewerkt binnen het winkelcentrum. Zo kun je op het moment van schrijven een minuut gratis winkelen bij de AH XL winnen. Via leuke acties en quizvragen kun je de leukste dingen winnen. Als je de site van het winkelcentrum in de gaten houd mis je nooit een winactie. De winacties veranderen om de zoveel tijd dus als je precies wil weten welke actie wanneer gaande is kun je er ook voor kiezen om het Twitteraccount van Retailpark Roermond te volgen.

Naast winacties gelden er ook geregeld leuke aanbiedingen van winkels zelf. Dit gebeurt vaak samen met het Retailpark, zodat je de aanbiedingen altijd goed kunt volgen. Zo kiest Intersport er geregeld voor om zijn aanbiedingen te delen op de site van het Retailpark. Zo worden de klanten ook bij dit soort aanbiedingen via bijvoorbeeld Twitter op de hoogte gehouden.

Een groot deel van de klanten van het Retailpark in Roermond komen, mede door de ligging, uit Duitsland. De meeste winkelmedewerkers kunnen zich redden in het Duits. Dit is sowieso meestal wel gangbaar in Limburg, en in het winkelcentrum is het al helemaal normaal op een paar woordjes Duits te spreken.